22 09 2023 01:12
کد خبر : 1979705
تعداد بازدید : 2

درخصوص طرح پایش و غربالگری سلامت جسم و روان دانشجویان

 

 

بنام خدا

دستورالعمل اجرای کارنامه سلامت جسم و روان

در راستای اجرای طرح پایش سلامت دانشجویان ورودی جدید امسال فرم هایی در سه بخش یکی درقالب پرسشنامه که توسط خود دانشجویان باید پر شوند ( با مراجعه به آدرس   https://portal.saorg.ir/( و دیگری فرم هایی که باید نتایج بررسی کارنامه و معاینات اولیه توسط کارشناسان در آن ثبت گردد و بخش سوم که مربوط به ثبت نتیجه ویزیت پزشک می باشد.، طراحی شده است .در ادامه تغییرات  سال گذشته در فرم ها (اضافه شدن قسمت پرونده های پزشکی و پیگیری ) تاکید بیشتر بر فرایند مراقبت از دانشجویان نیازمند پیگیری می باشد.  .

از اقدامات مهم دیگر که امسال مانند سال گذشته باید پیگیری شود انجام آزمایشات مربوط به تشخیص و بررسی  وجود بیماری های آنمی، اختلالات تیروئید، کمبود ویتامین دی ودیابت می باشد که مانند سال گذشته ببه هنگام مراجعه به مرکز بهداشت باید نتایج آزمایش های فوق را که قبل از ورود به دانشگاه انجام داده اند را به همراه داشته باشند.

بدیهی است کسانی که قبل از ورود به دانشگاه این تست ها را انجام نداده باشند می توانند در شهر محل تحصیل خود نیز انجام داده و نتیجه را به مرکز بهداشت ارائه نمایند. انجام و به همراه داشتن این آزمایش ها جهت تکمیل فرایند معاینات الزامی بوده ولیکن در صورت ممانعت از انجام ، مانند سال گذشته بدون ثبت در قسمت پاراکلینیک بقیه قسمت های فرم تکمیل گردد.

 

دستور العمل اجرایی :

کلیه دانشجویان ایرانی ودانشجویان بین المللی ورودی جدید در همه مقاطع تحصیلی دانشگاهی ملزم به پرکردن فرمهای الکترونیکی کارنامه سلامت به آدرس اینترنتی https://portal.saorg.ir   می باشند.

بعد از پر کردن فرمها و انجام آزمایشات ذکر شده دانشجو با در دست داشتن فرم خروجی کارنامه سلامت که دارای کد رهگیری می باشد و نتایج آزمایشات در روز تعیین شده به مرکز بهداشت مراجعه خواهد نمود.

-مراکز بهداشت سه مرحله زیر را مدیریت و اجرا خواهند نمود:

1- برنامه زمان بندی شامل زمان شروع اجرای طرح و پایان آن

2-بررسی کارشناس

3-ویزیت پزشک و پیگیری

1-برنامه زمان بندی : از زمان شروع اعلام نتایج کنکور تحصیلات تکمیلی و سپس کنکور سراسری (کاردانی و کارشناسی ) دانشجویان پذیرفته شده قادر به  پرکردن فرم های کارنامه سلامت جسم خواهند بود که همزمان در شهر محل سکونت خود اقدامات مربوط به انجام آزمایشات بیماری های مربوط به کم خونی و تیروئید و ویتامین دی و قند خون را باید انجام دهند. همزمان مراکز بهداشت باید برنامه زمان بندی خود را برای مراجعه دانشجویان و معاینه در سایت دانشگاه خود قرار داده باشند. فرایند وقت دهی جهت معاینه حداکثر سه ماه (تا پایان آذر ماه 1402) خواهد بود

2- پرستار یا کارشناس: در روز تعیین شده برای ویزیت دانشجویان، کارشناس ضمن اندازه گیری دقیق قد و وزن و محاسبه BMIمحتویات کارنامه را مطالعه نموده در صورت وجود هر گونه یافته غیر طبیعی در سابقه پزشکی فرد یا سابقه خانوادگی یا مواجهه با عوامل زیان آور محیطی و یا دامنه های غیرطبیعی شامل موارد زیر برای ویزیت به پزشک ارجاع دهند:

 

مقادیر نرمال :

 

BMI

5/18 الی 9/24

فشارخون

129 روی 89

قند خون

کمتر از 99

تیروئید TSH

4/0 الی 4

هموگلوبین

          خانم ها:      12 الی 16

آقایان:       13 الی 5/16

هماتو کریت

          خانم ها:      35 الی47

          آقایان:        40 الی52

 

 

درمرحله بررسی توسط کارشناس باید بعد از اتمام بررسی و معاینات به جهت اینکه کارتابل پزشک فعال گردد باید کارشناس نتیجه بررسی خودرا ثبت نهایی نماید تا کارتابل پزشک فعال شود.

3-پیگیری ویزیت پزشک : پزشک مراجعین ارجاع داده شده را ضمن ویزیت کلی و بررسی های سوابق و در صورت لزوم با آزمایشات پاراکلینیکی در سه دسته قرار می دهد:

- سالم بوده نیاز به هیچ اقدامی ندارد.

- تحت نظر متخصص است یا بر حسب تشخیص پزشک درمانگاه به متخصص ارجاع داده شده که در این موارد باید پرونده پیگیری مرکز بهداشت تشکیل داده شده بر حسب بیماری و نظر پزشک مرکز وقت ویزیت های مجدد داده شود.(مرکز بهداشت در جریان سیر بیماری و درمان دانشجو باید باشد)

- بیماری یا وضعیتی وجود دارد که باید تحت نظر و کنترل پزشک مرکز باشد و باید پرونده پیگیری تشکیل داده شده و مرتب بر حسب بیماری و نظر پزشک در زمان های داده شده ، تا بهبودی یا فارغ التحصیلی مورد پایش قرار گیرد. پزشک مرکز مختار می باشد دراین موارد یا خود درمان را ادامه دهد یا به متخصص ارجاع دهد. ولی الزاما دانشجو باید حسب بیماری در مدت هایی که پزشک درمانگاه تشخیص می دهد جهت پایش به مرکز بهداشت مراجعه نماید و روند درمان ثبت گردد.در صورت عدم تمایل بیمار به پیگیری عدم تشکیل پرونده علامت زده می شود

-عدم تشکیل پرونده

در صورت عدم تمایل بیمار به پیگیری، عدم تشکیل پرونده علامت زده می شود . ولی مطلوب می باشد که مراکز بتوانند همه موارد نیازمند به پیگیری را تحت نظارت خود قرار دهند.

از جمله بیماری هایی که باید پرونده پیگیری تشکیل داده شود :

 آنمی - بیماری های قلبی و فشار خون - بیماری های اعصاب و روانی - غدد ودیابت و   BMI بالا – بیماری های تنفسی مزمن و هر بیماری دیگر به تشخیص پزشک درمانگاه

-برای افراد با BMI  25 تا 30 کلاس آموزشی گروهی و برای افراد BMI بالای 30 پرونده پیگیری تشکیل شود.

-در موارد مواجهه با مواد زیان آور بررسی های مربوط توسط پزشک صورت گیرد.

-فرم پرونده بیماران تحت کنترل شامل دو فرم می باشد. که در فرم شماره 1 پیگیری که با انتخاب گزینه "پرونده پزشکی تحت نظر تشکیل شد" اسامی کلیه دانشجویان که نیازمند تشکیل پرونده می باشد در این قسمت نمایش داده می شود . .فرم شماره 2 پیگیری برای هر فرد اختصاصی بوده و نتایج معاینات و پیگیری های شخص در آن ثبت می گردد.

برای یادآوری تاریخ های ویزیت پیگیری ، پیامک یادآوری به سیستم مرکز بهداشت و موبایل فرد تحت پیگیری ارسال خواهد شد.

در هر ویزیت بعدی نتیجه اقدامات و ویزیت ها در فرم دوم پیگیری ثبت شده و درصورت نیاز به ویزیت مجدد وقت داده شود.

                                                                                                     

                                                                                                       "  موفق باشید "

 

 

 

 

 

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه