رویا آزادی

دانشیار

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/08/15

رویا آزادی

دانشکده علوم / گروه شیمی

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. سنتز و شناسایی چارچوب آلی گرافنی با اتصال دهنده دی تیزون و بررسی کاربرد آن در حذف رنگ ویکتوریا بلو از آب
    حسین پالش 782
  2. مطالعه تغییرات فیتوشیمیایی گیاه اسفناج (Spinacia oleracea) تحت ‌تاثیر تنش شوری و بررسی ویژگی های فیتوشیمیایی این گیاه در زیستگاه های مختلف استان خوزستان
    الناز جعفری زاده 781
  3. سنتز و شناسایی نانوکامپوزیت هیبریدی از پلیمر کئوردیناسیونی Zn(II) با گرافن اکسید برای جذب موثر ید
    فاطمه صورت نگار 781
  4. تهیه ی نانو ذرات پالادیوم نشانده شده بر یک چارچوب اکسید گرافن به عنوان کاتالیزور در آریل دار شدن فتالیمید
    حدیث محتشم زاده 780
  5. بررسی اثر محلول پاشی سرب بر ترکیبات فیتوشیمیایی گیاه پریوش (Catharantus roseus) و مقایسه ترکیبات فیتوشیمیایی گیاه شقایق وحشی (Papaver rhoeas) جمع آوری شده از رویشگاه های مختلف  
    دانیال کرد 780
  6. تهیه نانو ذرات پالادیوم و نیکل نشانده شده بر یک چارچوب گرافن اکسید و بررسی فعالیت کاتالیزگری آن در کاهش نیتروآرن ها توسط سدیم بورهیدرید
    علی ممبینی 780
  7. سنتز، شناسایی و کاربرد نانوذرات مس نشانده شده بر یک چارچوب جدید گرافن اکسید در سنتز تک ظرف -1Hتترازول های استخلاف دار شده در موقعیت 5
    ایسودا نوروزی لرکی 779
  8. سنتز و شناسایی نانوذرات پالادیوم نشانده شده بر یک چارچوب جدید گرافن اکسید و کاربرد آن به عنوان کاتالیزور در واکنش جفت شدن هک
    الهام سهرابی فرد 778
  9. شناسایی و جداسازی ساپونین ها، بررسی خواص فیتوشیمیایی، هیستوشیمیایی، و آنتی اکسـیدانی گیـاه اشنان (Seidlitzia rosmarinus Bunge ex Boiss)
    مهناز دوابی 777
  10. : بررسی جذب فلزات سنگین توسط گیاه کنوکارپوس ارکتوس در مناطق مختلف شهر صنعتی آبادان
    لیلا امیری 775

     توسعه روزافزون صنایع نفت و گاز در مناطق صنعتی مانند شهر آبادان، منجر به بروز آلاینده‏های ‏زیست محیطی از جمله فلزات سنگین شده است. این تحقیق یک مطالعه تحقیقی- توصیفی است که در سال‏های ‏1394 و 1395 در شهر صنعتی آبادان به منظور سنجش میزان توانایی برگ گونه کنوکارپوس ارکتوس در جذب فلزات مس ، سرب، کروم، کبالت، کادمیوم و روی صورت گرفته است. گیاهان قادرند تعدادی از آلاینده‏ها ‏را از طریق اندام های هوایی خود بخصوص برگ‏ها ‏جذب و در خود ذخیره نمایند، لذا زیست ردیابی به وسیله گیاهان روشی مفید برای تخمین آلاینده‏ها ‏است. در این پژوهش 9 ایستگاه جهت نمونه برداری از مناطق مختلف شهر آبادان در 3 فصل اسفند ، خرداد و شهریور تعیین شد و در هر ایستگاه 5 درخت به صورت تصادفی انتخاب گردید. برای تهیه نمونه ها، پودر حاصل از خشک کردن برگها پس از سوزاندن در کوره به خاکستر تبدیل شده و سپس هضم اسیدی بر روی آن صورت گرفت. محلول حاصل جهت آنالیز فلزات مورد نظر به دستگاه جذب اتمی وارد گردید و پس از آن مقدار هر کدام از فلزات سنگین محاسبه شد. سپس از نرم افزار‏های ‏Excel و Spss برای آنالیز‏های ‏آماری و ترسیم جداول و نمودارها استفاده گردید.نتایج تحقیق نشان داد که میزان جذب عناصر سنگین سرب و کروم در فصل تابستان بیشتر از زمستان بوده است(05/0 p≤). همچنین عناصر مس، سرب، کبالت، کادمیوم و روی اختلاف معناداری را بین ایستگاه‏های ‏مختلف نشان دادند (05/0 p≤). میزان جذب در مناطق صنعتی بیش از مناطق دیگر بوده است با توجه به نتایج غلظت فلزات جذب شده توسط گیاه کنوکارپوس کمتر از حد آستانه گیاه بیش تجمع دهنده بود اما به عنوان یک زیست ردیاب برای شناسایی آلودگی محیط میتوان از آن بهره گرفت.


  11. تهیه ی آمیدهای نوع اول از کربوکسیلیک اسیدها توسط 2- کلرو- 1- متیل پیریدینیوم یدید
    زهرا معتمدپور 775

     واکنشگر موکایاما از جمله واکنشگرهای مفید در سنتز ترکیبات آلی میباشند که معمولاً برای جایگزینی گروه هیدروکسی الکل¬ها و کربوکسیلیک‌ اسیدها با نوکلئوفیل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. جهت توسعه استفاده از واکنشگر موکایاما در تبدیلات آلی، ما در اینجا یک روش جدید برای تبدیل اسیدها به آمیدهای نوع اول با استفاده از واکنشگر موکایاما در حضور پتاسیم سیانات و باز پیریدین در حلال استونیتریل و تحت تقطیر برگشتی ارائه کردیم. با این روش به خوبی اسیدهای مختلف دارای گروه الکترون کشنده و دهنده به آمیدهای نوع اول متناظرشان تبدیل شدند. همچنین امکان تبدیل آمیدهای نوع اول به نیتریل¬ها در حضور واکنشگر موکایاما و بازهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت که متاسفانه واکنش نا موفق بود و منجر به محصول مورد نظر نشد.


  12. آلکیل دار کردن ایمیدازول با الکل ها و اپوکسیدها توسط واکنشگر موکایاما
    فاطمه صادقی 775

    چکیده:
    واکنشگر موکایاما از جمله واکنشگرهای مفید در سنتز ترکیبات آلی می باشد. بیشترین گزارشات مربوط به استفاده از این واکنشگر در تشکیل پیوندهای آمیدی و استری است.
    در این پایان نامه N-آلکیل ایمیدازول با استفاده از واکنشگر موکایاما با روشی ملایم و کارآمد سنتز شده است.
    در بخش اول، روشی ساده برای تهیه ی N-آلکیل ایمیدازول با استفاده از واکنشگر موکایاما از واکنش ایمیدازول و الکل در حضور باز پتاسیم ترشیو بوتوکسید در حلال استونیتریل در دمای 60 درجه سانتی گراد ارائه شده است که تحت شرایط بهینه در زمانی اندک محصول با بازده بالا بدست آمد.
    در بخش دوم این پایان نامه نیز، N-آلکیل ایمیدازول از واکنش ایمیدازول و اپوکسید با استفاده از واکنشگر موکایاما در حلال استونیتریلدر دمای 60 درجه سانتی گراد سنتز شده است.
    در هر دو روش ارائه شده محصول با بازده بالا و در کمترین زمان بدست می آید و نمک نوع چهارم نیز تشکیل نمی شود.

     


  13. کاربرد واکنشگر موکایاما در نوآرایی بکمن کتوکسیم ها و تهیه نیتریل‌ها از آلدوکسیم ها و آلدهیدها
    لیلا شمس 773

     واکنشگر موکایاما از جمله واکنشگرهای مفید در سنتز ترکیبات آلی میباشند که معمولاً برای جایگزینی گروه هیدروکسی الکل ها و کربوکسیلیک‌ اسیدها با نوکلئوفیل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    جهت توسعه استفاده از واکنشگر موکایاما در تبدیلات آلی، ما در اینجا یک روش جدید، ملایم، سبز و کارآمد برای تبدیل آلدوکسیمها به نیتریل با استفاده از واکنشگر موکایاما در حضور تری اتیل آمین در حلال آب و در دمای اتاق ارائه میکنیم.
    همچنین در بخش دوم این پایان نامه، استفاده از مخلوط واکنشگر موکایاما و تری اتیل آمین تحت شرایط بهینه شده برای آلدوکسیم‌ها جهت تبدیل تک ظرف آلدهیدها به نیتریلهای متناظرشان مورد بررسی قرار گرفت.
    در بخش سوم، مخلوط واکنشگر موکایاما و تری اتیل آمین را به عنوان یک سیستم فوق العاده کارآمد برای نوآرایی بکمن کتوکسیم‌ها در دمای اتاق و در حلال استونیتریل معرفی میکنیم. در این روش کتوکسیمها با یک روش کار ساده و تحت شرایط ملایم به آمیدهای مربوطه تبدیل میشوند.


  14. کاربرد واکنشگر موکایاما و N-برمو سوکسینیمید برای تهیه ی N-نیتروزو آمین ها و آزید ها
    کولیوند-خاطره 772

    نیتروزودارکردن آمین ها یکی از فرآیند های مهم صنعتی در شیمی آلی می باشد که موضوع بسیاری از متون علمی را به خود اختصاص داده است.
    واکنشگر موکایاما و N-برموسوکسینیمید از جمله واکنشگرهای مفید در سنتز ترکیبات آلی میباشند که معمولاً برای جایگزینی گروه هیدروکسی الکل ها با نوکلئوفیل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. تاکنون گزارشی درمورد استفاده از این واکنشگرها در نیتروزودارکردن آمین ها و تهیه آریل آزیدها از آریل هیدرازین ها در متون ثبت نشده است.
    در این پژوهش مخلوط واکنشگر موکایاما و سدیم نیتریت در حضور سیلیکاژل مرطوب در حلال n-هگزان به عنوان روشی جدید ، موثر و ناهمگن برای نیتروزودارکردن آمین های نوع دوم و سوم و تبدیل آریل هیدرازین ها به آریل آزید ها به کار می رود.
    همچنین در بخش دوم این پایان نامه استفاده از مخلوط N–برموسوکسینیمید و سدیم نیتریت و سیلیکاژل مرطوب تحت شرایط بهینه شده واکنشگر موکایاما جهت نیتروزودارکردن آمین های نوع دوم و سوم و تهیه آریل آزیدها از آریل هیدرازین ها مورد بررسی قرار گرفت.
    استفاده از این واکنشگر ها در مقایسه با سایر واکنشگر ها روشی مناسب برای سیستم های حساس به محیط اسیدی می باشد. همچنین این واکنش ها تحت شرایط ملایم، موثر و هتروژن انجام می شوند.
     


  15. کاربرد کمپلکس پالادیوم (II) فسفین- ایلید در جفت شدن و آمین دار شدن آریل هالیدها
    رفیعی سامانی-زیبا 772

    کمپلکس های پالادیوم دارای لیگاند فسفر- ایلید فعالیت کاتالیزوری بالایی در واکنشهای جفت شدن کربن-کربن دارند. در این پایان نامه تلاش شد از یک کمپلکس پالادیوم (II)فسفر- ایلید به عنوان پیش کاتالیست برای واکنش خودجفت شدن آریل هالیدها و جفت شدن آریل هالیدها و تیواوره استفاده کنیم.
    درقسمت اول این پروژه، واکنش خودجفت شدن آریل هالیدها حاوی گروههای دهنده وکشنده، فنیل بورانیک اسید و فنیل استیلن با استفاده از این کمپلکس پالادیوم (II) به عنوان کاتالیزور بدون نیاز به عامل کاهنده تحت شرایط هوازی مورد بررسی قرار گرفت. تلاش های اولیه برای انجام این واکنش در حلال های متداول آلی و بازهای مختلف تحت شرایط حرارتی در حضور کمپلکس انجام گرفت. بهترین نتیجه در حضور باز NaOH در حلال DMF در دمای 1300C بدست آمد. تحت این شرایط آریل یدید و برمیدها با بازده خوبی به بی آریل مربوطه تبدیل شدند.
    در قسمت دوم این پروژه، واکنش جفت شدن آریل هالیدها و تیواوره در حضور کمپلکس پالادیوم (II) فسفر- ایلید به عنوان کاتالیزور تحت شرایط هوازی انجام گرفت و اثر فاکتورهایی چون نوع باز، حلال و دما مورد بررسی قرار گرفت. بهترین نتیجه زمانی حاصل شد که از باز CS2CO3، حلال اتیل استات و دمای  600C استفاده گردید. با این روش ترکیبات N- آریل تیواوره که کاربردهای دارویی و سنتزی فراوانی دارد تهیه شد.
     


  16. کاربرد واکنشگر موکویاما و N-برموسوکسینیمید در نیترودار شدن ترکیبات آروماتیک فعال
    زهرا نظری فر 771

    نیتراسیون ترکیبات آروماتیک یکی از مهم‌ترین فرآیندهای صنعتی است و امروزه موضوع بسیاری از متون علمی می‌باشد.
    در این پژوهش، کاربرد واکنشگر موکایاما، در حضور نمک NaNO2 و سیلیکاژل مرطوب به عنوان یک روش ملایم و ایمن برای نیتراسیون ترکیبات آروماتیک مورد مطالعه قرار گرفت.
    همچنین در بخش دوم این پژوهش، کاربرد واکنشگرNBS ، در حضور نمک NaNO2 وسیلیکاژل مرطوب برای واکنش نیتراسیون ترکیبات آروماتیک، مورد بررسی قرار گرفت.
    این واکنش‌ها در محیطی ملایم و سازگار با محیط زیست انجام می‌شود. به علاوه استفاده از این واکنشگرها، در مقایسه با بسیاری از روش‌های دیگر، روشی مناسب برای مواد اولیه حساس به محیط اسیدی به شمار می‌آید.
     


  17. کاربرد١و٣ –دی برومو- ٥ و٥- دی متیل هایدانتوئین برای سنتز تیوسیانوهیدرین ها تحت شرایط بدون حلال
    سمانه ابوالحسنی 770
  18. سنتز آلکیل تیوسیاناتها با استفاده از واکنشگر 1و3- دی برمو-5و5- دی متیل هایدانتوئین به روش بدون حلال
    سارا شاهوری 770
  19. کاربردهای جدید واکنشگر موکی یاما برای حلقه گشایی اپوکسیدها
    حنیفه عقابی دیلم سفلی 769